Fall Out Boy: Get Busy Living Or Get Busy Dying

Jaahas, tällä kertaa en ole kirjoittanut mitään koska juuri mitään ei ole tapahtunut.

Olin pari viikonloppua sitten risteilyllä. Oli mukavaa, onnistuin hankkiutumaan aikamoisiin känneihin. Sellaista tapahtuu kun juo tuollaisia määriä votkaa. Ensimmäistä kertaa tyyliin koskaan meni muisti, en muista paljoakaan laivan baarista ja varsinkin kotimatka hyttiin on hämärän peitossa. Baarissa osoitin  kunnioitusta vieraita kulttuureja kohtaan. Jotenkin olin päätynyt tanssimaan englantia puhuvan miehen kanssa (ei mitään hajua miten). Hän sitten alkoi tehdä ehdotuksia "lähemmästä tuttavuudesta". Kysyin mistä hän on kotoisin ja hän kertoi olevansa Pakistanista. Kysyin sitten hyvin poliittisesti korrektisesti että "eikö se olisi vastoin sun uskontoa".. Hmm. Kaverini tulivat lopulta kiskomaan minut pois ja olin kyllä siitä ihan kiitollinen. Muuten ilta on aika hämärän peitossa, mutta viehettävästi muistan tietysti oksentaneeni laivan vessanpönttöön, mutta ei mitään aavistusta miten olen päätynyt sänkyyni(tai no, kaverin sänkyyn:oli varannnut alapedin mutta meitsi oli päättänyt ilmeisesti asian unohtaa). Aamulla kuulin, että kaikki tavarani ja rahani olivat hujan hajan pitkin hyttiä. Nousin lopulta n.19.30 ylös seuraavana "päivänä" kun oli hieman heikko olo. Sellaista peruslaivasäätämistä.

T tuli tänne pääsiäisen aikoihin ja päätimme mennä baariin. Suunnitelmamme "kännien vedosta" kyllä kuihtui kun hän tuli autolla, tai niin että joutui lähtemään seuraavana aamuna kohtuu aikaisin. Meillä oli hauskaa, vaikka DJ olikin tyhmä kun soitti kyllä sellaista indievivahteista musaa mutta oli liian kuul kun soitti koko ajan sellaista, mitä emme tunteneet. Tottakai menimme pyytämään piisejä, mutta eivät kelvanneet (Franz Ferdinand: "soi puoli tuntia sitten" Killers: "kulunut".) Lopulta menin listan kanssa ja sain jopa kehuja Air:Sexy boy valinnastani(toivon sitä aina mutta ihan sikaharvoin soi, vaikka olisin ottanut levynkin mukaan), mutta levy oli kuulemma kotona. Lupasi soittaa jotain, mutta kun vähän ajan päästä kuulin Bloc Partya mutta väärän piisin tiesin taas homman menneen mönkään. Myöhemmin City-lehdestä luin että Mr DJ oli The Crash:ssäkin vaikuttanut Jussi Lehtinen. Baarissa luokseni tuli eräs humaltunut herrahenkilö, joka ilmoitti, että hän "aikoo hurmata sinut". Ilmoitus jäi valitettavasti todellakin aikomuksen asteelle, mutta se ei miehen vauhtia hidastanut. Uusi lyyli löytyi melkein heti. Huoh. En sitten ollutkaan hänen sieluntoverinsa.

Viime viikonloppuna olin keilaamassa. Tykkään keilaamisesta, mutta keilaaminen ei pidä minusta. Se pallo menee aina 3/4 matkaa suoraan kohti keiloja ja sitten viime hetkellä kaartaa ränniin. Mutta keilaus on hauskaa ja kalja oli halpaa. Keilausaikamme loppui jo 19 ja menimme entisen luokkakaverini luokse tappamaan aikaa (olin siis liikkeellä entisen opiskelupaikkani tyyppien kanssa, käytännössä samojen joiden kanssa kävin risteilyllä: heihin tulee pidettyä yhteyttä, paljolti siksi että AK on juuri tuolta tuttu.) AK on todella hyvä ystäväni, mutta välillä tulee seurattua vierestä hänen "sähläystään": hänellä on ollut pitkään ongelmia poikaystävänsä kanssa ja sitten hänellä on tunteita paria tyyppiä kohtaan, joista toinen nykyinen luokkatoveri. Katsoimme sitten vierestä toisen kaverini kanssa heidän kiehnäystään. Periaatteeni on olla tuomitsematta ihmisiä, lähinnä siksi että olen itse hyvin kaukaa täydellisestä, mutta onhan tuo hieman kiusallista. Lähinnä hänen oman itsensäkin takiaan, luulisi tuosta tulevan huono omatunto. AK suoritti jossain vaiheessa katoamistempun, mutta kai se hänen oma asiansa on, mihin hän lähti.
Menimme sitten baariin, surkeaan sedulaan, jossa ei kauan aikaa tullut viihdyttyä. Madden Hung up sentään soi toiveestani (on aina erävoitto että edes yksi toivekappale soi).

Mitäs muuta? Tänään pläjähti kevään ensimmäiset opintoviikot tilille, tiedekunnan englannin kokeen tulokset tulivat. Sain käytännössä ilman mitään lukemista 4.n, eli kyllähän se 5 olisi ihan saatavilla olisi ollut, mutta ei ole tuo opiskelu muutenkaan paljon maistunut. Tänään oli myös ruotsin loppukuulustelu, jonka en odottanutkaan menevän läpi. Harmillista kyllä luulin uusinnan olevan vasta syksyllä, joten en lukenut ollenkaan, mutta nyt se onkin kuukauden päästä. Olisi voinut jotain pohjatyötä tehdä (lukea vaikka 10 sivua niistä 50:stä A4:sta). Sitä ennen on 2-3 muuta tenttiä, eli hommaa on edessä. Kesäkuussa on yksi tentti, elokuussa 2. Olen arvioinut että kai siinä on tarpeeksi ettei Kela ala lähettää uhkauskirjeitä (saamme 3-4 ov:tä/6-8op:tä per tentti). Verohallitukselta tuli sen sijaan tänään mukava kirje: veronpalautuksia 257e. Lämmitti tietää jotain rahasta koska olen ns. broke as fuck, teoreettisesti. Nostin hieman opintolainaa kesävuokriin mutta nyt ne ovat ainoat rahat mitä minulla on mutta käyttämällä niitä käytän kesävuokrarahojani. No, kai voi pyytää hieman ennakkoa kesätyöpaikasta heinäkuussa (5. vuosi mansikanmyyntiä. Jei.) Olen ollut säästölinjalla: ma-pe käytin vain n.7e, mikä on hyvin(Blue Dragonin Won Ton nuudelit ovat Jumalan lahja ihmiskunnalle), mutta keilatessa meni n.40e. Aikamoinen kontrasti. Ja vappu on tulossa. Rahan menoa ei voi estää. Mutta ainakin voin käyttää haalareitani, kolmannen kerran tämön yo-vuoden aikana. Olen ollut ahkera. Ei ole juuri vappusuunnitelmia, mutta aina jotain jostain on ilmaantunut. Luotan että tänäkin vuonna.

Näin tänään ystäväni SS:n, spontaanisti tuli mieleen soittaa ja menimme syömään. Kerrankin tofu maistui joltain. Emme näe kovin usein, mutta aina on mukavaa kun näemme. Hänen lapsuudenystävänsä kuoli joulun alla täysin yllättäen, ilman mitään syytä. Hänet oli löydetty työpaikkansa pukuhuoneen lattialta, ruumiinavauksessa ei mitään syytä, kyseessä oli "myöhästynyt kätkytkuolema". SS oli asiasta selvästi vieläkin todella järkyttynyt, ja ymmärtäähän sen, hyvä ystävä kuolee ja sitten sille ei ole edes mitään syytä. Voi vain ajatella mitä tämän edesmenneen perhe on käynyt läpi. Ilmoitus asiasta tuli SS:lle sähköpostina, perhe ei vain pystynyt soittamaan asiasta. Voin kuvitella että minkäläinen järkytys on avata (ja kirjoittaa) tuollainen sähköposti. Minäkin kyllä tiesin edesmenneen, samoissa SS:n järjestämissä kutsuissa olemme olleet ja samalta paikkakunnalta kotoisin muutenkin, kyllähän siinä taas alkaa miettimään elämän haurautta.

Päivän piisistä: ajattelin että sopii tuolleen nimensä puolesta kun olen ollut sellainen hengetön lahna koko kevään. En saa mitään aikaiseksi ja asia ei edes kauheasti stressaa minua. Olen vain ollut. Mutta on sekin parempi kuin jokin elämänangsti. Netissä olen vain hengannut, kai sen turruttava vaikutus on jonkinlainen sähköinen versio jostain pillereistäX)
Mutta siis itse Fall Out Boy on kyllä aika buu. Jenkeissä ihan järjettömän suosittu, mutta kun kuuntelen levyä(kirjastosta lainattu) kuulen laiskanpulskeaa pop-rockia. Mutta on miehillä hyvät hiukset. Ja Popbitchin mukaan Pete Wenzillä on tapana lähettää kuvia "miehuudestaan" ystävilleen. Rock n Roll!
Mutta tuo piisi on ainoa josta pidän albumilla, mutta tuo on itse asiassa aika hyvä. Me likee.